Dingle AIK

Game (Life) is a Rollercoaster

Dags för träningsmatch igen, tillila genrep och derby mot WH Rockets.
Inför denna match kändes det utifrån träningarna som varit riktigt bra, dock fick vi ett sent återbud på Moa som skadat knät i fotbollen, vilket blir ett stort avbräck, dock verkar det ändå inte vara något som är av och det får vi glädjas över.. vår redan tunna backbesättning blev ännu tunnare..
Detta gjorde att vi ledare fick tänka om och ge våra juniorer Julia och Issa stort förtroende där de går in från start och bildar ett eget backpar bakom Speedkulorna MMMS...(Malin, Mia, Mariana, Sara) och radarparet KC (Karina Berman, Carina Strymark) tog plats bakom Rebecca, Malla och Felli. Linnea startade på bänken med förbehåll att vara beredd på avlastande byten .
Vid ankomst till hallen visar det sej att det blivit en miss i systemet där det missats att boka hallen, men det fanns dock tid om vi spelade den "snabbt" så när tjejerna dök upp så fick vi jaga in dom för ombyte och sedan dra i gång matchen 15 min före utsatt tid..

Period 1

Vet inte om den "konstiga" uppladdningen eller om det var nerver för ett derby, men inledningen var minst sagt kaotisk.
Man pratar i bland om Hawaii-spel, men det skulle vara bra om det var det. Inget av lagen var bekväma med boll det var mer "sparka" o spring än innebandy från båda lagen. Tror även Rocket ledare var konfunderade inledningsvis.
Vi hamnade på hälarna och låg långt från markeringar vilket gjorde att redan efter 3 minuter drabbades vi av en utvisning för upprepade förseelser.. (Den "gamle" godingen är tillbaka som Utv.). Boxplayet lyckades riktigt bra och hemmalaget kom inte till några riktigt farliga lägen.
Spelet fortsätter att bölja fram o tillbaka utan att ngt lag riktig kan ta tag i taktpinnen och efter drygt 13 minuter så väljer vi att ta T-O..
Vi lugnade ner oss och försökte hitta tillbaka till vårat spel, vilket var svårt men det gick åt rätt håll. Vilket också skulle visa sej på resultattavlan då Sara, dryga 14 minuter in, knackar in bollen i en tilltrasslad situation framför mål efter att Bergman skickat in bollen på kassen.
Skönt att gå till periodvila med ledning, trots att det kanske inte var helt rättvist..

Period 2

Spelet började i slutet av första komma åt rätt håll men redan efter 1 och en halv minut får Rockets en kontring och där deras nr 6 Anna-Karin får fritt fram mot mål och sätter destinkt bollen i mål bakom amanda som är chanslös. känns ändå rättvist att det är lika.. vi spelar upp oss under perioden och sedan byter vi även målvakt efter drygt halva perioden så båda målisarna får känna på golvet... och för att visa oss vem av dom som skall få förtoendet i premiären kommande helg.
Den andra halvan av perioden tar vi över spelet mer o mer, vågar hålla i i anfallszon och får rörelse, detta resulterar också att Sara gör sitt andra för dagen på passning av Mariana.
ROckets försöker hitta spelvägar förbi oss men vi ligger nu tätare i markeringarna och ger inte hemmalaget tid att vända upp i lugn och ro som de fick göra i första perioden.

Period 3

Rockets höjer intensiteten och de svärmar runt vårat mål som getingar stundtals, detta resulterar att Rockets får en straff pga beträdande av målvaktsområdet. Straffen missar rockets, där cissi läser den bra och avvaktar spelaren.
Det tar dock bara drygt 4 minuter innan de kvitterar och bara minuten drygt efter så utökar de med ytterligare ett mål.
Drygt 12 minuter in drabbas vi av ännu en utvisning, Mariana får vila 2 minuter (slag eller lyftning) .. återigen så lyckas vi "döda" Bp, men Rockets har några varianter där vi inte var me så det lovar gott för dom i kommande seriespel.
Med drygt 3 minuter kvar så "dödar" rockets matchen och gör 4-2, återigen är det Anna-Karin Jorkvist som gör det. Vi hamnar lite långt ifrån och ger henne tid att kancka in på backahand.

Analys:

Matchen i sig var nyttig och resultatet var inte det viktigast utan det var att få matchtempo i kroppen, dock kan vi förbättra många delar i vårat spel, men allt handlar om att hitta en trygghet i oss själva, gör vi det kommer resten av sej själv.
Boxplay funkar, trots att Rockets hittar möjligheter i sitt andra PP, detta för att vi är lite trötta och blir bolltittande..
Kommunikation på planen måste bli bättre i 60 minuter och inte bara i 40 minuter, kommunicerar vi så funkar spelet offensivt och defensivt.
Vi har en del att jobba på på träningarna inför seriepremiären, men med bra inställning och träningsnärvaro så kommer vi komma välförberedda inför premiären.
Dagens match var som Ronan Keatings låt: "Life is a Rollercoaster" så även spelet idag.. Men men, vi gör om och gör rätt...
+ Kul att juniorerna visar att de vill vara med att konkurrera.
+ Målvakterna, ni gör det inte lätt för oss att välja..vilket är ett stort + dock
+ Lagsammanhållningen.. trots att det går trögt och det inte vill sej så håller vi i hop och peppar varandra..
Det kommer man långt med och det kommer även att hjälpa oss att ta poäng under seriens gång..

Nu tar vi nya tag så jobbar vi stenhårt på träningarna denna vecka..